zaterdag 14 juli 2012

Sinaasappeltaart uit Allerhande


Happy birthday to me, dus gisterenavond bakte ik een taart. Het leek me geweldig, maar helaas hij was volledig mislukt. Korst is volledig verbrand. (ik maak hem zeker nog een keer, maar dan met iets meer geduld misschien?). Dus vanochtend snel even een taartje bij de AH gehaald. En laat nu het bezoek maar komen!

Ingredienten
2 sinaasappels, schoongeboend
200 gram bloem, gezeefd
50 gram cacao
200 gram koude boter, in blokjes
200 gram witte basterdsuiker
6 eieren
1 citroen

Bereiding
Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn. Meng in de keukenmachinge de bloem, cacao en sinaasappelrasp met 125 gram boter, 100 gram suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop. Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen. Bak de taartbodem in 25 minuten lichtbruin. Pers 1 sinaasappel en de citroen uit. Snijd de geraspte sinaasappel in zes plakken, halveer die en verwijder de shil en de pitten. Smelt in een pan de rest van de boter. Klop in de keukenmachine 5 eieren en het citrussap met 100 gram suiker en 1 mespunt zout schuimig. Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij. Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover. Bak de taart in 25-30 minuten gaar.

3 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Jammer van je taart. Taarten bakken moet je niet te gehaast doen, daar ben ik ook al achter gekomen.
    Een fijne dag toegewenst.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog gefeliciteerd! Wat jammer dat de taart mislukte:(
    Echt balen is dat, maar gelukkig heb je een lekker taartje
    bij de AH gekocht. Wel een fijne verjaardag gehad?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel voor jullie felicitaties, heerlijke dag gehad ondanks het mislukken van de taart. Volgende keer iets meer tijd nemen:-)

    BeantwoordenVerwijderen