vrijdag 20 juli 2012

Zalm & krabrolletjes van Yvette van Boven

Een leuk voorgerecht en ziet er leuk uit. Makkelijk om van te voren te maken en te serveren met een lekkere salade. Verse ingrediĆ«nten zijn altijd lekkerder, maar dit recept is ook smakelijk met het blikje krab en de mierikswortel uit een potje. 

Ingredienten
225 gram krabvlees, vers gekookt of uit een blikje
2 koffielepels mierikswortel uit een potje
4 eetlepels dikke yoghurt
1 eetlepel zeer fijn gehakte platte peterselie
1 eetlepel zeer fijn gehakte bieslook
snuf cayennepeper
Nootmuskaat
Peper
8 plakjes gerookte zalm

Bereiding
Meng het krabvlees met alle andere ingredienten, behalve de zalm. Spreid de gerookte zalmplkjes op een vel plasticfolie en spreid 1/8 deel van het krabvlees er over uit. Rol het zo strak mogelijk op, gebruik de folie als hulp, het is een beejte zoals sushi maken. Leg de rolletjes ingepakt ten minste vier uur in de koelkast om op te stijven. Snij de rolletjes in schuin in plakjes.

1 opmerking:

  1. Dit ziet er heerlijk uit! Net zoals de paar recepten die hieronder staan. Lekker hoor!

    BeantwoordenVerwijderen