maandag 2 juli 2012

Rijstrolletjes van Annabel Langbein

Na de boekpresentatie van afgelopen vrijdag, meteen aan de slag gegaan met het nieuwe boek De Free Range Cook van Annabel Langbein. Het boek staat vol met leuke, pure en gezonde recepten Deze rijstrolletjes zijn leuk om zien en gevuld met groenten. Je kan er eindeloos mee variëren. Met een beetje fantasie zet je een heerlijk gerecht op tafel. 

Ingredienten
100 gram mihoen
1/2 krop ijsbergsla
1/2 theelepel suiker
1 grote wortel, geschild en grof geraspt
200 gram gekookte garnalen, gehakt
75 gram gescheurde muntbladeren
3 eetlepels gehakt koriander
30 kleine of 20 grotere vellen rijstpapier
Om te garneren
100 gram geroosterde pinda's, gehakt

Bereiding
Doe de mihoen in een kom en giet er kokend heet water over. Laat 5 minuten weken. Giet de mihoen goed af en knip hem met een keukenschaar in kortere lengtes. Snij de sla heel fijn en doe hem in een mengkom met suiker, wortel, gehakte garnalen, munt en koriander. Meng de mihoen erdoor. Maak een schone theedoek vochtig en leg die op het werkblad. Domel de vellen rijstpapier een voor een enkele seconden in een kom warm water, niet te lang, anders worden ze onhandelbaar en leg ze los van elkaar op de theedoek. Laat de rijst papier vellen even rusten zodat ze zacht en soepel worden. Ze zijn klaar als ze een beetje gaan rimpelen. Probeer je ze voor dat stadium op te rollen, dan zullen ze scheuren. Leg een beetje van het garnalenmengsel in het midden van elk velletje. Bevochtig je handen om te voorkomen dat je vingers aan het rijstpapier vastplakken. Rol de vellen vervolgens strak om de vulling, waarbij je de zijkanten naar binnen vouwt. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op een schaal en dek ze af met vochtig keukenpapier. Ze blijven 24 uur goed in de koelkast, mocht je ze niet meteen willen serveren. Garneer de rolletjes met gehakte pinda's en serveer ze met chili-limoendipsaus. 

2 opmerkingen:

  1. Ik hou ook zo van de recepten van Annabel Langbein (via 24kitchen). Deze rolletjes zag ik al een keer voorbij komen, waren ze 'delicious'? Gr, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn heerlijk, je kunt ze op allerlei manieren vullen. Echt een top recept. Groet, Simone

    BeantwoordenVerwijderen